Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stöld leder till skärpta rutiner

Hudiksvalls kommun har avslutat utredningen av en misstänkt stöld inom omsorgen. Nu planerar man att dela den stora arbetsgruppen, så att det blir svårare att undvika att bli upptäckt om man stjäl.

Annons

Det var i fjol som en brukare, som är bosatt i Hudiksvalls kommun, bestals på 5 000 kronor. Hemtjänstpersonalen misstänktes för stölden, men brukaren ville inte göra någon polisanmälan.

Omsorgsförvaltningen har dock gjort en egen utredning som nu är avslutad. Där konstateras det bland annat att personalgruppen, som består av ett 20-tal personer, är stor. Nu planerar man att dela den stora arbetsgruppen, vilket ökar möjligheten att personal blir påkommen. Delningen ska vara klar senast i oktober i år.

En annan åtgärd som vidtagits är att personalen inte längre får byta Tes-planering. Tes är ett planeringsverktyg som används för att dokumentera vilken personal som har varit hos vilken brukare och vilka insatser som har genomförts. Enligt utredningen har personalen dock en tendens att byta Tes-planering med varandra, vilket gör det svårt att veta vem som har varit hos vilken brukare.

Omsorgsnämnden har anmält händelsen till Socialstyrelsen enligt lex Sarah.

Mer läsning

Annons