Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stadsplanering i Hudiksvall

/

Så här vill partierna arbeta med stadsplanering i Hudiksvalls kommun

Annons

Norrländska samlingspartiet: Strandområdet nedanför Köpmanberget bör förses med hiss så att upp- och nedfart kan ske från strandområdet ytor upp till Parkhyddan och parkeringsplatserna.

Centerpartiet: Varsam utveckling med hänsyn till kulturmiljön i stan. Utveckla hamnområdet. Flera kvarter med gågator och torghandel i centrum. Mer gratisparkering.

Sverigedemokraterna: Promenad vid havet, cykelbanor i staden. Bygg ut Gästhamnen och stadscamping. Boende vid havet.

Socialdemokraterna: Förverkligande av hamnvisionen med Kattvikskajen som vårt mest spännande utvecklingsområde. Fler cykelvägar i tätorterna. Ungdomsboenden.

Vänsterpartiet: Stadsmiljön ska locka människor till aktiviteter och entreprenörskap. Parker ska befolkas, trottoarer ska myllra och affärer ska blomstra.

Miljöpartiet: Behåll havsutsikten med park på Kattvikskajen. Utveckla gång- och cykelstråk. Reducera tung trafik. Boende på Håstaholmen och nedan Köpmanberget.

Folkpartiet: Snar men varsam exploatering av Kattvikskajen. Gör hamnområdet attraktivt med t ex en strandpromenad.

Kristdemokraterna: Utbyggnaden av gång- och cykelvägar har under flera år negligerats av dagens majoritet. Det är hög tid att återuppta utvecklingen av cykelvägnätet.

Moderaterna: Bygg strandpromenad, gästbryggor och muddra Sundskanalen. Bygg cykelleder i hela kommunen. Kattvikskajen bör bli aktivitetsplats och inte badhus och bostadsområde.

Mer läsning

Annons