Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stabilare nät efter årsskiftet

/
  • Henrik Frankenberg, Ericsson, Magnus Larsson, Fiberstaden, och kommunalrådet Sven-Åke Thoresen tog första spadtaget för Gunillaprojektet i början av september.

Det är gladare tongångar hos Fiberstaden efter att leveranserna av bredband har blivit säkrare.

Annons

– Jag tycker att vi fått en stabilare teknik och stadigare system, samtidigt som supporten förbättrats. Det har blivit en klar uppryckning efter nyår.

Det säger Magnus Larsson, vd för Fiberstaden som sköter bredbandsutbyggnaden i Hudiksvalls kommun. Någon statistik har inte förts, men han upplever att samtalen från kunderna blivit färre och ändrat karaktär. Teknikproblemen i höstas har berott på att utrustning bytts ut, ett arbete som nu är genomfört.

Just nu står själva fibergrävandet stilla, men så snart vintern släpper greppet ska bygget i östra delen av Hudiksvall återupptas.

– Vi har också erbjudit 2 500 småhusägare anslutning. Dessutom pågår en kraftig utbyggnad i Hudiksvallsbostäders bestånd, påminner Magnus Larsson som inte vill spekulera i när det så kallade Gunillaprojektet slutar att gå med förlust.

Kommunen har nyligen beslutat att skjuta till 570 000 kronor till projektet.

Ett framsteg för Fiberstaden är att även Tele 2 nu finns bland bredbands- och ip-telefonileverantörerna. Ett annat nytt företag är Ephone, som har samma typ av utbud.

Mer läsning

Annons