Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sri Lankaminister på Hudikbesök

/

Sri Lankas ungdomsminister och deras yrkesutbildningars generaldirektör besökte på onsdagen CUL i Hudiksvall. Båda imponerades över hur Sverige sköter sitt utbildningssystem och genom samarbetet med Gävleborg hoppas de på att kunna utveckla landets egna skolor.

Annons

Unevoc är en organisation som i ett och ett halvt år drivits i Gävleborg. Regionen utsågs då av regeringen för att representera yrkeshögskolorna i Sverige mot andra länder. I hela världen finns 200 center för Unevoc som alla arbetar för att utveckla yrkeshögskolorna i sina land och också för att hjälpa varandra.

- Det är bra för vår region att bygga upp egna internationella kontakter. Oftast hamnar människor som de här bara i Stockholm och får på något sätt inte se det "riktiga" Sverige, säger Sven-Erik Lindestam, ordförande för Barn- och Utbildningsnämnden i Söderhamns kommun.

Sri Lankas ungdomsminister Dullas Alahapperuna och generaldirektör Dr.T.A.Piyasiri var båda positivt överraskade av Hälsingland. I Hudiksvall tittade de närmre på Bredbandsutbildningen och tillsammans med rektor Staffan Westberg, regiondirektör Mats Törnquist och Klas Tallvid och Sven-Erik Lindestram diskuterade de fram lösningar på hur bättre samarbeten med Gävleborg kan se ut i framtiden.

När männen besökte Hudiksvall hade de redan varit i Söderhamn och idag reser de till Bollnäs för att sedan avsluta turen på högskolan i Gävle.

Mer läsning

Annons