Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spritresa kan ge fängelse

Enångersbon nekar till att han skulle sälja alkoholen. Åklagaren vill att mannen döms till fem månaders fängelse för sin spritresa.

Annons

För drygt två veckor sedan stoppades Enångersbon i Mariestad, på väg norrut från en resa till Tyskland. På fredagen stod han inför Hudiksvalls tingsrätt, åtalad för att ha smugglat in drygt 400 liter starköl, nära 280 liter vin och drygt 100 liter sprit.

Åklagaren frågade om det inte var så att Enångersbon i 60-årsåldern skulle sälja alkoholen vidare. Mannen nekade till det:

– Ungefär en tredjedel är till mig själv.

Resten hade andra bett honom att köpa, hävdade han.

– Det är ju onödigt att köra med flera bilar.

Enångersbon är tidigare dömd till en månads fängelse för en liknande sprit- och tobaksresa. Det fängelsestraffet avtjänade han i början av det här året. Strax därefter åkte han alltså iväg till Tyskland för att köpa mer alkohol. Mannen är även dömd till fängelse för brott mot alkohollagen vid två tillfällen under 1990-talet.

Åklagaren anser att mannen nu ska dömas till fem månaders fängelse. Men mannens försvarare tyckte inte att åklagaren hade några bevis för att Enångersbon hade tänkt sälja alkoholen. Han anser att det skulle räcka med att mannen döms till böter eller i andra hand till villkorlig dom eller skyddstillsyn i kombination med samhällstjänst.

Enångersbon släpptes ur häktet efter rättegången. Hudiksvalls tingsrätt meddelar sin dom den 15 april.

Mer läsning

Annons