Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sprickor sätter stopp för snötippen

Nu är trafiken till snötippen i Reffelmansviken stoppad. Sprickbildning gör att lastbilarna inte kan köra ut på tippen. Nu tippas snön på Kattvikskajen i stället.

Annons

Läget börjar bli akut för snösvängen. De stora mängderna snö har gjort snötipparna fulla. Runt 4 000 kubik snö körs till tippen varje dag, av kommunens snöröjning. Reffelmansvikens snötipp håller på att spricka sönder, och inga lastbilar tillåts tippa ut mot havet. Situationen liknar den vid Fredrikskans snötipp i Gävle, som stängts i veckan.

– Vi vågar inte gå längre ut med lastbilarna, säger gatuchef Roland Olson. Sprickbildningar har uppstått i snön. Det är risk för ras, precis som i Gävle. Någonstans blir det stopp.

Nu styrs bilarna bort från Reffelmansviken. Roland Olsson säger att Ulvbergets snötipp, som är till för allmänheten, är fylld till 75 procent, men den håller än så länge. Om det blir aktuellt att stänga tippen, kommer kommunen gå ut med information om det, betonar Roland Olson

– Kommer det en halvmeter snö då blir det panik, vart ska vi köra snön? Därför har vi en plan om det kommer en dämp.

Första steget är att lägga snön på Kattvikskajen, något som redan påbörjats. Skulle Kattvikskajen också bli fylld så kommer Oljehamnen att bli provisorisk snötipp, säger Roland Olson.

Mer läsning

Annons