Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sponsoravtal för hockeyhall

Lindefallets SK har kommit ett stort steg närmare en ishall, i och med ett sponsoravtal som undertecknades på onsdagen. Hudiksvalls Sparbank garanterar genom avtalet att bidra med 250 000 kronor som delfinansiering av hallen.

Annons

Andreas Edström är tacksam företrädare för Lindefallets SK, som nu kan se byggstarten för etapp ett närma sig.

– Vi får satsa på att komma under tak, i första hand. Vi hoppas kunna bygga stomme och tak, och sedan får vi ta det etappvis, säger Andreas Edström.

Kalkylen för en komplett ishall ligger på åtta till tio miljoner kronor. Kostnaden för den första etappen ligger runt tre, fyra miljoner kronor. Klubben har 1,4 miljoner kronor säkrade.

– Vi jobbar vidare med resten. Vi har konstfrusen anläggning, det investerade vi nästan två miljoner kronor i , säger Andreas Edström.

Som läget är idag, utan tak och utan stomme, är det ändå fullt på anläggningen. Något pågår varje dag av säsongen, berättar Andreas Edström: hockeyskola för de minsta, ungdomslag, veteraner och A-lag. I vintras fick klubben inte ihop ett U 14-lag, men inför nästa säsong är rekryteringen klar. Då vill man träna under tak.

– Ska vi driva den här verksamheten, då måste vi ha en ishall. Vi är det enda laget i Hälsingland som inte har en hall, säger Andreas Edström.

Klubben har enträget samlat in pengar, för att förverkliga målet om en ishall i byn. Små och större gåvor har lämnats till Lindefallets SK, som nu behöver en hel del ur kategorin större.

Ett möte med kommunen väntar, och klubben hoppas på positivt besked – med hänvisning till den kommunala nyttan. En hall i Lindefallet kan avlasta Glysishallen. Och det öppnar sig möjligheter även för små isprinsessor med nätta skridskor.

– De ska få komma till oss, försäkrar Andreas Edström. Och vi har en del tjejer som tränar hockey med killarna också.

Mer läsning

Annons