Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelar för härbärget

/

Linda Sahlberg besegrade scenskräcken. Nu har hon släppt sin första skiva och på lördag spelar hon på stödgalan för natthärbärget.

Annons

- Jag var så blyg och rädd. Det var obehagligt att framföra musik, säger hon.

För 20 år sedan studerade Linda Sahlberg klassisk gitarr, men scenskräcken satte stopp. Långt senare, för cirka sex år sedan, hamnade hon på Forsa folkhögskola. Hon upplevde en förlåtande miljö och till slut gjorde hon sitt första publikframträdande där.

- Det var en jätteseger. Jag vet att jag grät efteråt och var glad också och stolt.

Linda Sahlberg kommer från Gävle, men både under större delen av förra decenniet i Hudiksvallstrakten. 2009 flyttade hon tillbaka till Gävle och bor i dag i Furuvik.

Hon började skriva egna låtar och har i år spelat in sin första skiva.

- Det är det roligaste jag gjort.

I somras var hon med i musiktävlingen Svenstoppen nästa på Sveriges Radio. Hon vann länsfinalen.

Skivan släpptes för snart en månad sedan och låten Vi är likadan spelas flitigt på radion. Låten är den femte mest spelade låten i länet.

Skivan beskriver hon som innehållsrik med mer moderna poplåtar och låtar som hämtar inspiration från Allan Edwall och Cornelis Vreeswijk.

- Jag har ett sjuttiotalshjärta som klappar för musiken, säger hon räknar upp andra artister som hon gillar, till exempel Eva Dahlgren, Bo Kaspers orkester och Pernilla Andersson.

På lördag kväll är det stödgala för natthärbärget i Hudiksvall och förutom Linda Sahlberg spelar bland annat även Jacob Gordin, Charlie Engstrand, Emma Härdelin och Christian Broberg

Mer läsning

Annons