Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Specialförsäkringar spelar på människors oro

Cancerförsäkring, bröllopsförsäkring eller fortkörningsförsäkring. Att försäkra sig för kritiska sjukdomar eller specifika oroligheter blir allt vanligare. Försäkringsbolaget Chartis menar att det är en naturlig och nödvändig vändning, medan försäkringsbolaget If anser att det snarare förvärrar människors oro.

Annons

Chartis är en av de försäkringsbolag som har specialinriktade försäkringar mot cancer, barn och olyckor. Cancerförsäkringen är uppdelad i kvinnlig, respektive manlig och går enligt Johan Rydeberg, privat marknadschef hos Chartis, bättre för varje år. Speciellt cancerförsäkringen beskrivs som framgångsrik, framförallt hos kvinnor.

Försäkringsbolagen If valde i sin tur att för några år sedan ta bort sina specialförsäkringar efter att de märkt att kunderna blir för stressade av alla valmöjligheter.

– Vi har märkt att det blir för svårt för människor att bestämma vad de behöver. De här försäkringarna spelar på människors oro, säger Caroline Uliana, chef för externinformation på If.

Gunnar Olsson, chef för Konsumenternas försäkringsbyrå, förstår mycket väl att den åsikten finns och menar också han att det är viktigt att tänka efter innan allt för specialiserade försäkringar tecknas.

Mer läsning

Annons