Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sparkade sönder grannens ansikte

En dellbo döms till fängelse för att ha sparkat sin granne i huvudet. Den misshandlade fick flera frakturer i ansiktet.

Annons

Det var efter en cruisingkväll i Delsbo i juli i fjol som de båda männen möttes. De är grannar och har tidigare haft konflikter med varandra.

Den ene, en dellbo i 40-årsåldern, slog den andra i ansiktet. När den misshandlade låg på marken fortsatte han att slå och sparka mot hans ansikte och kropp. En kvinna som hörde bråket sprang dit och lyckades få misshandeln att upphöra.

Offret fick fem frakturer i ansiktet och två i bröstet av våldet. En tid efter händelsen hade han ingen känsel i ena kinden. Under rättegången berättade han att han fortfarande har huvudvärk och susningar i ena örat.

Dellbon hävdade att han bara motade undan den andre för att han upplevde honom som hotfull. Men Hudiksvalls tingsrätt tror på offret och två vittnens berättelse. Deras uppgifter stämmer också med de skador mannen fick.

Rätten konstaterar att dellbon visat särskild hänsynslöshet och råhet eftersom han fortsatte att sparka mot sin grannes huvud när han låg ner på marken. Misshandeln bedöms därför som grov. Dellbon döms till ett års fängelse. Han ska dessutom betala nära 34 000 kronor i skadestånd till den andre.

Mer läsning

Annons