Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sovande inkräktare blev hotfull

Den unge mannen kastade möbler omkring sig och hotade ett par i Bjuråker. Nu riskerar han fängelse.

Annons

En morgon i juli vaknade paret i Bjuråker och såg en sovande man i en stol på altanen till deras fritidshus. De tänkte att han var berusad och lät honom vara i hopp om att han skulle gå sin väg när han vaknade.

Men när den unge mannen vaknade, gick han i stället in i huset och började klä av sig för att krypa ner i en säng.

När makarna protesterade ska mannen ha gått bärsärkagång. Kvinnan har berättat för polisen hur han började slå på väggar och dörrar i huset, sade att han skulle pissa henne i ansiktet och hotade att vrida huvudet av deras hund. Sedan började inkräktaren att jaga hennes make ute på tomten, putta på honom och kasta iväg stolar och ett bord med ett parasoll.

Då bad kvinnan grannen om hjälp. Grannen beväpnade sig med en påk och sade till inkräktaren att han skulle försvinna. Under tumultet hade mannen i huset larmat polisen, som kom och grep inkräktaren, en Hasselabo i 20-årsåldern.

Nu åtalas den unge mannen för grovt hemfridsbrott. Han nekar till brott och hävdar att polisen måste ha tagit fel person. Han har sagt att han kände sig förvirrad och vilsen och att han sov på en altan. Han nekar dock till att ha varit inne i något hus eller jagat någon äldre man.

Framöver blir det en rättegång i Hudiksvalls tingsrätt om händelsen. Grovt hemfridsbrott kan ge upp till två års fängelse.

Mer läsning

Annons