Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sötchock på Smådjurskliniken

/
 • Jan-Åke Svedberg föder upp världens största papegojor. Här sitter hans Grönvingade ara Filippa på hans axel.
 • Jan-Åke här med sin Hyacintara Grim, som är en av de svåraste fåglarna att föda upp.
 • Madicken Sunnecrantz hoppar hinderbana med sin kanin Pluto.
 • Madicken Sunnecrantz och Pluto har vunnit 11 kanintävlingar tillsammans och i morgon är det dags för tävling igen i Friggesund.
 • Suzette Tönnehag har ställt ut sina två Shetland sheepdog valpar Mims och Mums på valputställningen, där de vann pris för bäst i sin ras och bäst i motsatt kön.
 • En av de fem månader gamla Shetland sheepdog syskonen ligger och tar igen sig efter utställningen, det är ett hårt jobb att vara söt.
 • Johanna Bergström, 10 år, har tävlat i agility i 2 år och var en av de yngsta deltagarna i agilitytävlingen under dagen, där hon deltog med hunden Flinga.
 • – Det är superkul, vi har tävlat i två år och Lira har utvecklats jättemycket. Det går mycket snabbare nu än det gjorde när vi började, skrattar Malin Jonsson som tävlade agility med sin hund Lira.
 • Catrin Svensson och Mittelspitz-valpen Ella hade rest i från Sundsvall för att vara med på valputställningen.
 • Inne på kliniken finner vi Ninni Klasson med mellanpudeln Manja som promenerar i vatten, så kallad waterwalk, som används för att konditionsträna hundar inför jakt och för hundar som har led– och ryggproblem.
 • Jan-Åke Svedbergs papegojor blir sams efter att ha varit lite putta på varandra.

Under lördagen hade Smådjurskliniken i Hudiksvall öppet hus. Människor samlades med sina husdjur för att i solen njuta av agility, valputställning, kaninhoppning och mycket mer.

Annons

Inne på kliniken som funnits i Hudiksvall sedan 1986, fick man under dagen följa med på guidad tur där personalen berättade vad de olika rummen och operationssalarna var till för.

– Vi vill visa så att människor får se hur det ser ut backstage så att säga. Att de får se hur det ser ut där vi tar hand om deras husdjur, berättar Birgitta Sjölin som är verksamhetschef för Smådjurskliniken.

I ett av rummen finner vi Jan-Åke Svedberg med sina två papegojor Filippa och Grim.

– Grim, den blåa, är en Hyacintara. De är jätteovanliga, det finns bara fyra stycken i Sverige. Det här är världens största papegojor och jag har fött upp dem båda två, berättar Jan-Åke som har fött upp fåglar i 12 år.

Ute på gården har Smådjurskliniken anordnat kaninhoppning, där Madicken Sunnecrantz hoppar med kaninen Pluto.

– Jag och Pluto har tävlat i ett år nu, vi har tävlat mycket och vunnit elva tävlingar, berättar Madicken.

På gräsplanen på sidan av kliniken har de agilitytävling, valputställning och lydnadsuppvisning.

– Det gick ganska bra, berättar en av de yngsta deltagarna i agilitytävlingen, Johanna Bergstöm 10 år, som tävlade med hunden Flinga.

Senare under dagen kommer polisen dit med en av sina polishundar för att demonstrera hur polishundens arbete går till.

Mer läsning

Annons