Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarsol över Handelns dagar

/

Det blev strålande sol i år också, när Handelns dagar invigdes i Hudiksvall. Somliga njöt i fulla drag av folkmyller och kommers och feststämning, medan andra betraktade spektaklet från en skuggig plats vid sidan om.

Annons

Inne i Guldsmeden satt Gunnar Morell från Söderhamn och kopplade av.

– Varför skulle jag vara därute, när jag kan sitta här i lugn och ro? Jag är med och är sällskapsdam, förklarade Gunnar Morell.

En liten rundfrågning bland utställarna gav positivt utslag. Affärerna gick bra, även om det var mindre folk än det brukar vara.

Annars var det en hel del planlöst och avkopplat strosande mellan klädkaruseller och marknadsstånd med hela sortimentet: rökt korv, bröd, smycken och hantverk, allt vad man kan förvänta sig. Och ute i vimlet fanns Toni Björklund från arrangören Hudik City, för att känna av stämningen.

– Det går fantastiskt bra. Vi upplever nog att det är lite mindre folk, men hittills har ju ingen kunnat ligga på någon badstrand – och det kan man göra idag. Å andra sidan så kommer man lättare fram till borden, och det gör att folk tar sig tid att stanna. Är det för trångt går man förbi, så det verkar som om man säljer bättre idag, sade Toni Björklund.

Mer läsning

Annons