Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarkafé för barn med cancer

/

För andra året ordnar Jessica Albinsson och Jenny Marsch kafé i Saltviks hamn. All behållning går till Barncancerfonden.

Annons

Förra årets kafé samlade in 42 642 kronor till Barncancerfonden. Nu öppnar kaféet igen för sommaren.

– Det är mycket att organisera men värt mödan. I går kväll bakade jag en kladdkaka till dagens öppning, men den gräddades inte. Då upptäckte jag att det inte var något mjöl i kakan, säger Jessica Albinsson.

Klockan var ett på natten och förut hade nog Jessica blivit arg över sitt misstag.

– Nu tänkte jag bara att det finns värre saker som kan hända.

Jessicas dotter drabbades av cancer för några år sedan. Det har ändrat perspektivet på livet. Hon säger det finns ett före och ett efter och att det gäller att leva i nuet på ett annat sätt än tidigare.

Det var en chockartad upplevelse efter en magnetröntgen av dottern 2013, när läkaren sa att de på en gång skulle åka med ambulans till Uppsala. Varje gång som Jessica åker med sin dotter på en ny magnetröntgen så kommer oron tillbaka.

– Jag hoppas att besökare vågar prata om barncancer här när de besöker kaféet. Det är svårt för utomstående att veta hur man ska kontakta en drabbad familj. Jag vill ändra på det, säger Jessica Albinsson.

Jessica Albinsson jobbar heltid och sköter kaféet på helgerna. Frivilliga och grannar i Saltvik hjälper till och andra skänker saker, som till exempel kaffebröd, till verksamheten.

Mer läsning

Annons