Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sol lockar fram fler huggormar

Jennie Sanchez från Bergsjö blev huggormsbiten på en auktion, utan att hon märkte det. Enligt Niklas Fagerström, läkare på Hudiksvalls sjukhus, har antalet huggormsbett inte varit fler i år än tidigare somrar.

Annons

Jennie Sanchez var på auktion för en knapp månad sedan när hon satte sig ner på knä i gräset för att leta i sin handväska.

- Jag märkte ingenting då. Det var först senare på eftermiddagen - auktionen var på förmiddagen - som det blev blåsvart, svullet och ömt. På kvällen blev jag väldigt trött, hängig och allmänt dålig.

Men trots att hon kände sig sjuk och febrig gick Jennie Sanchez inte till läkaren. Efter ett par dagar blev hon bättre och förstod först i efterhand att hon blivit ormbiten.

- Hade jag sett ormen då, så hade jag blivit skräckslagen.

Enligt Niklas Fagerström, läkare på Hudiksvalls sjukhus, har ormbetten inte varit många fler i år än tidigare somrar. Men påpekar han, vi ser ju också bara de som kommer in till akuten.

- Men självklart bör alla som blivit huggormsbitna kontakta sjukvården. Vanligt är att de som kommer in har tagit eller petat på ormen.

Mer läsning

Annons