Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialtjänst i obalans

Arbetsklimatet inom socialtjänstens individ- och familjeomsorg är kartlagt. Företagshälsovården ser tecken på en organisation i obalans.

Annons

Den kartläggning som det företagshälsovårdande företaget Previa har genomfört på uppdrag av social- och fritidsförvaltningens chef, Ulrika Wenn, är nu färdig.

Enligt de beteendevetare och organisationskonsulter som har genomfört kartläggningen, är de flesta som har intervjuats positiva till sitt arbete, sina kollegor och chefer.

Men kartläggningen visar också en organisation i obalans. Obalansen förstärks av otydligheter som finns på flera områden, anser konsulterna.

Hudiksvalls tidning har skrivit om turbulensen inom individ- och familjeomsorgen vid flera tillfällen. I somras lämnade en facklig företrädare sitt uppdrag i protest mot personalpolitiken. I december ska en socialsekreterare ha slagit en chef. En intern utredning pågår fortfarande. Ulrika Wenn vill inte kommentera ärendet.

Arbetet med att försöka komma till rätta med problemen som tagits upp i kartläggningen ska påbörjas så snart som möjligt, enligt förvaltningschef Ulrika Wenn. Tid ska avsättas på de samverkansmöten och arbetsplatsträffar som äger rum varje månad.

- Vi får fokusera på det här nu sa att det blir bra, säger hon.

Mer läsning

Annons