Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snuvade på tomten

/
  • Lars Pettersson, här med tvååriga dottern Siri, är besviken på hur Hudiksvallsbostäder och Hudiksvalls kommun kört över honom. Familjens drömmar om en villa i Näsviken har raserats.

Familjen såg drömhuset framför sig. Köpet var så gott som klart. Men så ville kommunen köpa marken – och av drömmarna blev det bara skrot kvar.

- Jag känner mig helt överkörd, säger Lars Pettersson från Hudiksvall.

Annons

Lars Pettersson hade ritningarna färdiga för vinkelhuset som skulle bli familjens drömhem. Han skulle få köpa marken på platån vid Övernäsvägen av Hudiksvallsbostäder, bara byggnadsnämnden godkände ansökan om förhandsbesked. Han ringde snickarna så fort han hade fått köpebrevet hemskickat.

- Det skulle bara vara för mig att skriva på och skicka tillbaka så skulle Hudiksvallsbostäder skriva under efter det, berättar han.

Byggnadsnämndens arbetsutskott ska ta upp förhandsbeskedet på sammanträdet den 24 augusti – men det tycks inte bli något husbygge för Lars Pettersson och hans familj. Hudiksvallsbostäder har nämligen för avsikt att sälja tomten till Hudiksvalls kommun i stället.

- Om du har ett bolag och du har en ägare till bolaget och ägaren säger att han är intresserad av att köpa så tror jag svaret är rätt så givet. Man säljer ju gärna till sin ägare om man får samma pengar, säger Nils-Eric Blomdahl, Hudiksvallsbostäders vd.

Eva Bodell, tillförordnad chef för marksektionen på tekniska förvaltningen, säger att kommunen är intresserad av marken för att skapa nya bostadstomter som kan säljas om någon är intresserad av att bygga nytt i Näsviken

- I dag har vi bara en tomt i Näsviken. Men vi har inte något köpeavtal med Hudiksvallsbostäder ännu, vi är inte överens om villkoren. Det finns byggnader på tomten som skulle rivas när vi la vårt bud i det första läget. De står kvar och vi vill inte ta den kostnaden.

Mer läsning

Annons