Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slut på diesellukt i duschen

/

Nu luktar det inte längre diesel i duscharna på Friskis & Svettis och det finns ingen förklaring till varför lukten uppstod.

Annons

Det var i mitten av november som föreningen bestämde sig för att stänga sina omklädningsrum på Norra Industrivägen efter klagomål om att vattnet luktade diesel.

Läs mer: Diesellukt stänger duscharna på Friskis & Svettis

Fastighetsägaren Skålbo förvaltnings AB var angelägen om att hitta en förklaring och sökte efter en sådan tillsammans med Hudiksvalls kommuns vattenavdelning och miljökontoret.

Miljöinspektör Anne-Li Marander drog slutsatsen att förklaringen måste finnas i huset eftersom det inte fanns någon lukt på kallvattnet och varmvattnet producerades i värmeväxlare i byggnaden.

Läs mer: Byggherren: "Det ger ett försprång för Friskis & Svettis"

Fastighetsägaren Robert Fredriksson var inte lika säker på den slutsatsen men vem av dem som hade rätt kommer sannolikt inte att gå att ta reda på. Det har tagits vattenprover på olika ställen i och omkring fastigheten men analyserna visar inte på någon förekomst av diesel.

Sedan förra veckan har Friskis & Svettis öppnat duschrummen för sina medlemmar utan att luktproblemet återkommit. Lukten har varit borta sedan den 19 november.

Läs mer: Hudikgympan har egna hallplaner

Det går inte att hitta några hälsorisker med vattnet i byggnaden konstaterar Anne-Li Marander efter att ha fått svar från laboratoriet.

Mer läsning

Annons