Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skuldsatt tog hand om knark

29-åringen mer eller mindre tvingades att ta hand om 67 gram amfetamin åt en man han stod i skuld till. Det berättade 29-åringen när han ställdes inför rätta.

Annons

En helt osannolik och motsägelsefull berättelse, ansåg åklagaren om 29-åringens helt nya berättelse om varför han hade 67 gram i sin jackficka på Stadt på påskafton.

Men den gamle missbrukarens logik är inte alltid densamma som för andra, ansåg försvarsadvokaten.

29-åringen hade tidigare uppgett i polisförhör att han fick knarket av en person som var skyldig honom 4 000 kronor.

Vid torsdagens rättegång i Hudiksvalls tingsrätt, sa han att han inte ens kom ihåg det förhöret, som hölls på morgonen efter. Han hade tagit ett återfall och var fortfarande påverkad.

29-åringen dömdes för ett par år sedan till fängelse för knarkbrott. Den gången agerade han kurir åt en söderhamnare och skulle leverera 300 gram amfetamin.

När han släpptes ur fängelset hade han en skuld kvar på 60 000 kronor till söderhamnaren. Skulden skulle nu regleras. Tanken var att han skulle betala av skulden när han träffade mannen i lägenheten.

Men så upptäcktes en polisbil utanför. Det blev kaos och hotfullt i lägenheten. Den andra mannen la ned knark, en digitalvåg och små plastpåsar i 29-åringens väska.

29-åringen upplevde att han satt i en rävsax. Om polisen skulle knacka på, skulle han få skulden. Han tog knarket med sig och lämnade lägenheten.

Tanken var att han senare skulle träffa mannen från Söderhamn och lämna tillbaka knarket.

Men det blev aldrig av. Istället omhändertogs han av polis och knarket hittades i hans jackficka.

- Jag hade ett liv därute. På en helg är det förstört, sade den tidigare Hudikbon som hälsade på sin familj under påskhelgen.

Domen faller om en vecka.

Mer läsning

Annons