Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skoterklubb i aktion

/
  • Per-Åke Persson är kassör i klubben och en av de stora utgifterna utgörs av all skyltning som ska genomföras för att märka leder.
  • Olle Åslund håller i stolpen som Per-Åke Persson vässar. Bakom står Anders Englund som återfått intresset för skoterkörning när klubben på nytt drogs igång.
  • Tydlig markering ska tala om för skoterförare vad som gäller.

Skoterklubben Lokatten infriade på lördagen sitt löfte att sätta ut förbudsskyltar och märka upp leden vid Ofärnebacken.

Annons

– Snön gick hit upp, berättar Håkan Jägervang, ordförande i skoterklubben, och visar med handen i höjd med revbenen.

Han har just rekognoscerat och konstaterar att det blir ett besvärligt, men inte omöjligt uppdrag att sätta upp stolparna för att markera leden och skylta. Med sig har de 35 stycken stolpar i impregnerat virke.

– Vi ska sätta upp dem hela vägen i backen upp till toppen..

Klubben har legat nere ett par år efter snöfattiga vintrar, men är nu i full verksamhet och uppe i hundratalet medlemmar redan efter ett par månader.

– Vi skulle behöva att allihop som har skoter är med så vi kan informera och få styrning på det hela, tycker Jägervang.

Trots att klubben bildades 1980 är det första gången man varit med om problem med okynneskörning av den här omfattningen, då tallplantor över flera hektar som förstörts, värden för många tusen smulades sönder under skotrarna. Tilltaget skedde under förra helgen och det är just den typen av ofog som ger skoteråkningen dåligt rykte enligt Håkan Jägervang.

Mer läsning

Annons