Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolsköterskor får del av majblommepengarna

/
  • Årets majblommeförsäljning drog in drygt 100 000 kronor i Hudiksvall. Delar av pengarna går till de deltagande barnen, skolsköterskorna och lokalföreningen.

Årets försäljning av majblommor genererade drygt 100 000 kronor i Hudiksvalls kommun. En del av de insamlade pengarna går till de deltagande skolornas skolsköterskor.

Annons

De skolklasser i Hudiksvalls kommun som deltog i försäljningen av majblommor tidigare i vår lyckades totalt samla in drygt 100 000 kronor. Pengarna ska delas upp mellan de deltagande barnen, skolsköterskorna på de deltagande skolorna och lokalföreningen.

- Skolsköterskorna kan använda pengarna för att underlätta sitt arbete med barnen. Jag hoppas att det sköts på rätt sätt på skolorna, säger Siw Stomberg.

Skolsköterskorna har tidigare fått söka bidrag till elever på vanligt sätt, så pengarna från Majblomman kommer som en skänk från ovan.

- Det var en positiv nyhet. Det finns alltid många barn som har det snävt som man kan behöva stötta. Vi har hjälpt föräldrar att söka tidigare, ofta är det ensamstående mammor, säger Kerstin Ivarsson som är Läroverkets samordnare för skolsköterskorna.

Mer läsning

Annons