Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolraset täcks inte av försäkringen

/

Försäkringsbolaget anser att allrisken inte täcker takraset.

Nu kopplar kommunen in jurister.

– Vi måste komma till rätta med det här, säger Jan Kroppegård, chef för tekniska förvaltningen.

Annons

På tisdagen fick kommunens tekniska förvaltning ett förhandsbesked av försäkringsbolaget. Enligt dem finns det ett undantag i allriskförsäkringen som inte täcker bristfälligt eller felaktigt utfört arbete, samt konstruktionsfel.

– Kontentan av det är att försäkringen med största sannolikhet inte täcker kostnaden för skadorna, kommenterar Jan Kroppegård.

På torsdag kommer försäkringsbolagets representanter till Hudiksvall för att ge ett mer djupgående besked. Men redan nu har kommunens jurister kopplats in på fallet, berättar förvaltningschefen.

– Vi måste reda ut vem som bär det faktiska ansvaret och få reda på vem som ska betala reparationerna.

Hittills har ingen uppskattad kostnad för takraset tagits fram, och Kroppegård vill heller inte spekulera i det. Däremot medger han att det rör sig om summor i miljonklassen och att enbart byggnadsställningarna kostar en hel del.

För att kunna bedriva en fullgod undervisning för eleverna på Lunds skola kommer högstadiet, klass 7–9, att från och med torsdag temporärt flyttas till Läroverket. Förberedelserna inför flytten pågår för fullt. Högstadieeleverna kommer att få åka in till Hudiksvall åtminstone fram till sportlovet, vecka 10.

Mer läsning

Annons