Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolor i Norrbo och Mo hotade

/
  • Norrbo skola är nedläggningshotad, efter de förslag som lärande- och kulturnämnden beslutade om på torsdagen.
  • Anna-Carin Keisu (S) och hennes lärande- och kulturnämnd föreslår att Norrbo skola och Mo skola avvecklas inför höstterminen 2010.
  • Mo skola hotas av nedläggning, efter ett förslag från lärande- och kulturnämnden.

Två skolor i kommunen hotas av nedläggning. Lärande- och kulturnämnden i Hudiksvall har föreslagit att Norrbo skola och Mo skola avvecklas 2010.

Annons

Norrbo skola och Mo skola hotas av nedläggning. När lärande- och kulturnämnden sammanträdde på torsdagen, behandlades frågan om hur grundskolans verksamhet ska organiseras. Att Norrbo skola och Mo skola avvecklas inför höstterminen 2010, är två förslag som nu lämnas till kommunfullmäktige att fatta beslut om.

- Det här är inget hastverk, och ingen kan påstå att vi inte gjort omfattande utredningar. Det känns tråkigt, men vi är övertygade om att vi är tvungna att lägga ett sådant här förslag, säger nämndens ordförande, Anna-Carin Keisu (S).

Det var en enig nämnd som föreslog att lägga ned Norrbo skola. Avvecklandet av Mo skola var ett förslag som Moderaterna reserverade sig mot.

Förslagen har nu överlämnats till kommunstyrelsen, som ska behandla frågan innan kommunfullmäktige kan fatta ett beslut. Ett beslut är att vänta tidigast vid sammanträdet i juni, annars senare under hösten.

Lärande- och kulturnämnden har också gett förvaltningschef Bengt Friberg i uppdrag att utreda möjligheterna att samordna grundskolans verksamhet i år 7–9 eller 6–9, samt i F–9-skolor.

Mer läsning

Annons