Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolbarn berättar: Läraren nöp oss

/

I ett brev till rektorn berättar barn på ett av kommunens mellanstadier att deras lärare har nypt och slagit dem. En utredning har inletts för att komma till rätta med problemet.

Annons

– Min första tanke var att det här inte får förekomma, det får inte vara på det här sättet, berättar den berörda skolans rektor.

I brevet, som åtta elever i 10-årsåldern har skrivit, framkommer upplevda missförhållanden på skolan. Enligt barnen ska två lärare ha slagit och nypt dem. Brevet ska ha skrivits på elevernas eget initiativ och diariefördes den 16 februari i år.

Skolans ledning har nu påbörjat en utredning för att få klarhet i situationen. Kurator och specialpedagog har kopplats in, samtidigt som dialog mellan elever och lärare har inletts. Barnens föräldrar har även kallats till ett möte.

– Jag har tagit kontakt med föräldrarna och gått igenom situationen. Jag har även informerat hur de ska göra om de vill gå vidare med saken, genom polisanmälan, säger skolans rektor.

Initiala efterforskningar tyder emellertid på att det inte handlar om knytnävsslag eller grov misshandel. Rektorn uppger att det istället verkar vara en konfliktsituation.

– Jag går in förutsättningslöst. Men att barnen ens behöver skriva till mig om en sådan sak är allvarligt. Någonting har hänt. Det är inte lösryckt, säger hon.

En av de berörda lärarna undervisar fortfarande elever på skolan. Den andra har begärt ledigt i väntan på utredningen.

Mer läsning

Annons