Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skola anmäld efter mobbning

Redan i första klass tog föräldrarna upp problemet, men mobbningen fortsatte. Nu har skolan anmälts till Skolinspektionen och eleven har bytt skola.

Annons

Enligt anmälan har andra elever inte låtit eleven sitta med dem, kastat glåpord och fnissat och skrattat. Eleven har även blivit knuffad och bestulen.

Föräldrarna kritiserar hur lärare och rektor agerat - eller snarare inte agerat.

Rektorn har arbetat på skolan, som ligger i Hudiksvalls kommun, hela den aktuella tiden. Han förklarar att man följt handlingsplanen mot mobbning, men att det inte räckte.

– Jag beklagar det eleven känner och har upplevt och är bedrövad över detta. Vi gjorde försök för att eleven skulle trivas i skolan, men det var för sent.

– Vi ska revidera vår plan mot kränkande behandling, den inte är tillräcklig eftersom det gått så här. Personalgruppen ska ha konferens om en vecka och diskutera. Detta är något vi behöver bli bättre på.

Barn- och elevombudet vid Skolinspektionen granskar ärenden avseende kränkande behandling. Om skolan inte levt upp till kraven kan det leda till åtgärder. I vissa fall beslutas att skadestånd bör utgå. I de fall där huvudmannen inte betalar kan ärendet gå vidare till domstol. Barn- och elevombudet har begärt in yttrande från skolan för att gå vidare med ärendet.

Mer läsning

Annons