Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skepp o'skoj redo för SM

/
  • Bilden är från 2011 års revyproduktion Skepp o'skoj. Tre nummer från föreställningen är med och tävlar i Revy-SM i Eslöv, som avgörs till helgen. Foto: Ulf Borin/Arkiv

I dag åker revygänget fån Iggesund ner till skånska Eslöv för att strida om SM-titeln. Men framförallt åker man för att ha skoj.

Annons

Nu när årets produktion Skepp o'skoj är till ända kan Iggesundsrevyn se tillbaka på 2011 som ett fantastiskt revyår. Skepp o'skoj drog massor av publik ända från Stockholmstrakten i söder till betydligt mer nordliga breddgrader. Sammanlagt spelade revygänget från Iggesund 53 föreställningar som såg av drygt 14 500 personer. I helgen kan man kröna året med SM-titel.

– Vi skulle aldrig skicka in ett bidrag om vi inte visste att det var bra. Vi borde ha en bra chans, säger Jens Kristensen.

Årets revy-SM går i skånska Eslöv och Iggesundsrevyn är uttagna i tre olika kategorier. Sång med numret Dubbelbokningen, Lokala sketch med Fiskedragen och med dansnumret Candyman i kategorin Dans & Rytm.

– Tävlingen är egentligen sekundär. Vitsen är att åka dit och träffa andra som sysslar med revy i Sverige och inspireras, men en tävling är ju alltid en tävling och SM en merit. Men vi säger inte att nu ska vi tävla, utan nu ska vi ha roligt, säger Jens Kristensen.

Mer läsning

Annons