Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skate och graffiti intar kulturväggen

/
  • Sebastian och Christoffer Strömbom har tillsammans med Timmy Stigås ställt ut graffitimålningar.
  • Det går åt många skateboards för att göra en utställning.

På fredagen var det vernissage på Galleri MAD i Hudiksvall. Utställningen består av två delar, en graffitidel och en del med skatebilder, som sedan ska vidare till Stockholm.

Annons

– Graffiti handlar om att uttrycka känslor, det är precis som att spela musik, säger Christoffer Strömbom.

Det är han, Sebastian Strömbom och Timmy Stigås som står för graffitidelen. Att ställa ut sina målningar tillsammans med fotografier med tema skate passar bra, tycker de. Det eftersom kulturerna går bra ihop, ja till och med är en del av varandra.

– Vi hoppas att de som kommer hit får upp ögonen för det här. Att man ser graffitin som kultur och inte bara kladd, säger Sebastian Strömbom.

Där graffitin sträcker sig längs ena väggen, tar skatefotografierna upp den andra. Bilderna föreställer Erik Norberg på sin skateboard, tagna av fotografen Madeleine Engberg. Det har tagit ett år att få utställningen klar, men de har arbetat tillsammans i snart tre år.

– Skate är mitt liv, jag har hållit på med det hur länge som helst, säger Erik Norberg.

För Erik Norberg blir den här utställningen lite av en upprättelse. Under sin uppväxt fick han ofta utstå hårda ord från omgivningen för sitt skateboardåkande.

– Men nu har vi kommit in i finrummet, det är jätteroligt.

Fotografen Madeleine Engberg började fotografera med en enkel mobilkamera, men efter att hon vuxit ur den kom det tyngre artilleriet fram. Men någon av bilderna på utställningen är faktiskt tagen med just mobilen.

– Jag tycker det är en viktig aspekt av fotograferandet, att det inte behöver vara så märkvärdigt. Men jag har tagit många kliv fram och blivit bättre på fotografering under resans gång, säger hon.

Mer läsning

Annons