Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skapande temadagar i skolan

/
  • De har gjort en berättelse och filmat den. På torsdag började redigeringsarbetet för Simon Nordin, Gustav Numelin, Oskar Nilsson, Geir Johansen och Kalle Holm.
  • Sigrid Yildiz och Olivia Hildingsson är ett av filmteamen som jobbat i Ede skola, den här veckan. Temadagarna handlar om vänskap och relationer.
  • Alla elever ska delta i alla momenten: drama och film, och i diskussionerna om vänskap, relationer och kroppens uttryckssätt.

Den här veckan står relationer och vänskap i fokus, på Ede skola i Delsbo. Sätten att närma sig ämnet är många: det är film och workshops.

Annons

Temadagarna sker genom statens försorg, närmare bestämt genom ett anslag som öronmärkts för skapande aktiviteter i skolan. I Ede skola inleddes den här veckan med att eleverna fick lära sig lite om att filma: om dramaturgins mysterier, och om teknikens gåtor.

– Det handlar om att eleverna ska bli medvetna om kroppens uttrycksmedel, och de får öva på till exempel hur man uttrycker vänskap och tillit, berättar läraren Ann Björkgren.

Mer läsning

Annons