Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sensommar på flaska

/

På Knutslunda produceras koncentrerad sensommar. Av en låda äpplen pressar man på några minuter ljuvlig must, perfekt att njuta under vinterhalvåret.

Annons

Dellenbygdens hushållningsgille håller under några veckor öppet på Lantbruksmuseet Knutslunda i Delsbo. Dit kan folk komma med sina äpplen och förvandla dem till välsmakande, väldoftande must.

- Fast folk är överlag dåliga på att ta hand om sin frukt, säger Birgit Jonsson och Åke Löfstrand håller med:

- Ofta låter de äpplena ligga och ruttna bort i trädgården och sedan kör de ut det i skogen, säger han.

Gunilla Paulsson och Gerd Bulander kommer in med en låda sommaräpplen, glasäpplen närmare bestämt.

- Jag gör hellre så här än slänger bort frukten, säger Gerd Bulander.

Hon mustade för första gången förra året och ångrade sig inte.

- Det smakade så gott att ta fram när det blivit vinter, säger hon.

Mer läsning

Annons