Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Semester förstör förhållanden

/
  • Janne Sveiven har tillsammans med sin sambo Ann-Sofie Eriksson pratat om kraven som finns. Tillsammans med barnen Elvis och Alfons trivs de bra med sin tältsemester.

Kraven och förväntningarna på att årets enda fyra veckors ledighet ska vara fantastiska, sliter på relationer. Ulla Hjelm hos familjerådgivningen har efter semestertiderna fullt upp.

Annons

– Semesterbråk bygger ofta på att paren inte pratat igenom vad de ska göra under ledigheten, säger Ulla Hjelm, familjerådgivare i Hudiksvall.

Hon menar att det oftast drabbar par som redan tidigare haft en kris under året och att semestern då blir droppen, men att också stabila relationer kan slita på varandra under semestertider.

– Det är så många som för sig att barn måste hållas sysselsatta till 100 procent. Men det är viktigt att förstå att det är nyttigt för barn att ha tråkigt, det är då fantasin utvecklas.

Ulla Hjelm ser att allt fler föräldrar är oroliga för att göra fel. Hon menar att det är fint att de engagerar sig så för sina barn, men att det lätt kan gå över gränsen.

– Många har missuppfattat vad som är egen tid. En läxa de kan få av mig är att göra saker tillsammans, och då räknas inte tiden när barnen somnat och de ligger i soffan och kollar på tv, säger hon.

Mer läsning

Annons