Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Selma & Gustaf uppträder på hemmaplan

/

Selma & Gustaf, duo från Hudiksvall, släppte sin debutsingel i november, och uppträdde därefter på Nalen i Stockholm. I sommar är de aktuella bland annat på HudikKalaset. Tidigare var de ett band, namnet till trots, men nu är de en "riktig" duo, uppbackade av bandet som heter The Unmarried Queen. Vi fick en pratstund med Gustaf.

Annons

Vad händer för er just nu?

– Vi har två singlar på gång, den ena har släppts redan, vi kallar den "Layers of dust on the floor" och vi tycker att den är helt fantastisk. Skynda er att lyssna!

Vad har ni för framtidsplaner?

– Vi vill hitta ett bekvämt ställe att spela in en skiva på. Försöka komma utanför Hudiksvall i större utsträckning vad gäller spelningar, och vi har lyckats rätt bra med sommarens spelningar! Vi har redan hunnit spela i Söderhamn och på Pride i Hudiksvall.

Vad har ni för spelningar i sommar?

– En massa! Inte så många som vi vill ha men definitivt mer än förra sommaren, allt ifrån ett bed and breakfast-ställe i Varberg till Trästocksfestivalen i Skellefteå. Gå in och kika på vår Facebook om ni är sugna på att veta fler ställen!

Vad har Hudikkalaset betytt för er?

– Hudikkalaset är onekligen det roligaste man kan få om man växt upp i Hudik, det är i vår stad, med våra vänner, och en fantastisk multi-tasker som heter Erik Ohlsson, vi älskar det som fan! Vi spelade där första gången förra året.

  Bor ni i Hudik allihop, eller är det svårt att få till reptillfällen?

– Två i bandet bor i Stockholm men vi repar rätt bra på fyra stycken och får ut något av det. Också är det ett musikaliskt känslostyrt band vilket gör det rätt spontant live, som det ska vara!

Vad har ni gjort sen inspelningen av videon osv som var i höstas?

– Vi har skrivit och arrat en hel del, sådant där som man gör när det är kallt och överjävligt ute, spelat in demos och så. Efter första singelsläppet i höstas spelade vi på både Nalen och Cirkus i Stockholm.

Också har vi skrotat lite låtar, bestämt oss och börjat släppa singlar, så som det är tänkt att vara, bara med den aspekten att vi skyndar väldigt långsamt, vi har inte bråttom med att ta över världen!

Mer läsning

Annons