Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD vill stoppa invandringen

/
  • Sverigedemokraternas Bo Lindkvist räknar med minst ett men troligtvis fyra mandat i kommunfullmäktige.

Pengar från invandringspolitiken kan bekosta bättre äldreomsorg och skola, enligt Sverigedemokraterna i Hudiksvall.

Annons

En misskött invandringspolitik på regeringsnivå belastar kommuner som Hudiksvall. Det anser Sverigedemokraterna och Bo Lindkvist, partiets förstanamn på listan till kommunfullmäktige. Han vill att anhöriginvandringen ska stoppas helt, endast kvotflyktingar ska tas emot i kommunen.

- De ska ha bostad och undervisning och de belastar sjukvården. Det kostar pengar som vi skulle kunna använda till annat, säger han.

För de pengarna vill Sverigedemokraterna i Hudiksvall bland annat öka antalet patrullerande poliser så att kriminaliteten minskar och missbrukare hålls borta från centrum.

Äldreomsorgen ska förbättras genom mat lagad på plats och av närproducerade råvaror, fler äldreboenden och en parboendegaranti för alla äldre.

Hudiksvalls som turiststad är en av de frågor som Bo Lindkvist personligen tycker är viktigast, med besöksmagneter som hälsingegårdar, fäbodvallar och linodlingar i vackra landskap och närheten till havet. Att bygga ett nytt badhus är inte aktuellt överhuvudtaget eftersom det gamla rustas upp. Kattvikskajen ska i stället locka besökare genom ett multicentrum för sporter och konferenser. Nya E 4 är dålig för Hudiksvall ur turistsynpunkt, anser Sverigedemokraterna, och vill lägga pengar på ordentlig skyltning och bra tillfartsvägar för att turisterna inte ska åka förbi staden.

Partiet är för friskolor men beklagar att de har vuxit fram ur den kommunala skolans misslyckande. Mer resurser till den kommunala skolan, tycker Sverigedemokraterna, för satsningar på fler behöriga lärare, bättre skolmat och undervisningslitteratur.

Bo Lindkvist kan inte presentera någon budget eller exakta beräkningar för hur det lokala valprogrammet ska finansieras, men han säger att Hudiksvalls kommun skulle spara 20–40 miljoner kronor per år om invandrar- och flyktingmottagandet stoppades. Han själv ser inte några fördelar med ett mångkulturellt samhälle.

- Jag tycker inte alls om det. Vi tror gärna att en turk eller en irakier eller en somalier tänker som vi, men de gör de inte.

De invandrare som redan nu bor i Hudiksvall borde integreras bättre, säger Bo Lindkvist. Det är först och främst kläderna han reagerar på. En norrman i en lusekofta går an, för det "sticker inte ut".

- Men en muslim i burka eller en somalier i traditionell dräkt... Ärligt talat tycker jag att de får skylla sig själva om de blir trakasserade eller känner sig uttittade.

Mer läsning

Annons