Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD störst på Broman

När Hudiksvalls skolelever bestämmer vinner det rödgröna blocket över alliansen. Samtidigt går Sverigedemokraterna rejält framåt i skolvalet i kommunen. På Bromangymnasiet och på Näsvikens skola blir SD det största partiet.

Annons

Enligt det preliminära resultatet i skolvalet blir SD det fjärde största partiet totalt sett. På Bromangymnasiet får de med 19, 59 procent flest röster av alla partier. Näst störst blir Socialdemokraterna med 19,09 procent av rösterna. Det ska påpekas att valdeltagandet var väldigt lågt, bara 26,52 procent, vilket motsvarar 393 röstande.

Richard Hansson och Samuel Larsson, som går i årskurs två på Bromangymnasiet, blir förvånade när de får höra om resultatet.

– Det är synd. Det är konstigt att de röstar på ett rasistiskt parti. Det går väldigt många invandrare på Bromangymnasiet, säger Richard Hansson.

Någon teori om varför SD har fått flest röster i skolvalet på Bromangymnasiet har de inte.

– Ingen aning. Jag har inte hört någon som ens har nämnt SD, säger Richard Hansson och får medhåll av Samuel Larsson.

Vid ett annat bord sitter fyra tjejer och pluggar.

– Har de? frågar Amanda Bylund när de hör att SD har fått flest röster. Jag blir inte förvånad. Man hör folk som säger att de ska rösta på SD. Man tror att de skämtar, men det gör de tydligen inte.

Även på Näsvikens skola har SD blivit största partiet, tillsammans med Socialdemokraterna.

Mer läsning

Annons