Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvalla skolan en byggarbetsplats

/
  • Det jobbas med markberdningen inför nästa veckas flytt av modulen från Njutångers skola. Från vänster Christer Wiklund och Micke Eklund.

Utbyggnaden av Sandvallaskolan pågår för fullt. I början av nästa vecka kommer byggnaden som ska ge plats åt fler elever.

Annons

I mitten av maj påbörjades utbyggnaden av Sandvallaskolan. Utbyggnaden kommer att bestå av en modul som fraktas från Njutångers skola i början av nästa vecka. En sluss som förbinder byggnaden med skolan kommer sen att byggas.

– Det som återstår är att fördela cementplattor, grus, sand och plast över cellplasten. Vi ligger bra till, säger snickare Christer Wiklund.

Parallellt med utbyggnaden pågår även en renovering av skolans gymnastiksal. På grund av en vattenskada har man rivit ut det gamla golvet för att kunna lägga in ett nytt.

De båda byggena ska vara klara den 9 augusti. Arbetet med gymnastiksalen har gjort att eleverna varit hänvisade till utomhusgymnastik och fått duscha i baracker på skolgården. Det här är inget som Sandvallaskolans rektor Marianne Andersson oroas över.

- Vi brukar ha gymnastik utomhus från och med maj så det är inget nytt. Personalen är positiv till bygget och det har inte påverkat undervisningen. Men det är naturligtvis viktigt att allt blir klart innan skolstart. Sandvallaskolan får inte vara en byggarbetsplats när eleverna börjar skolan.

Mer läsning

Annons