Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvalla skola till final i Vi i femman

/
  • En glad Isak Frykman får gratulationer efter vinsten. Det var lite speciellt att tävla mot en skola som ligger så nära, säger han.
  • I pausen ser det redan bra ut för Sandvallalaget. Det är glada miner överallt.
  • Efter semifinalen intervjuas vinnarlaget Charlotte Liw och Isak Frykman av programledare Linnea Ericsson.
  • När radion sänder lokala nyheter och det är dags för en kort paus passar klasskamraterna på att prata med Albin och Julia.
  • Linnea Ericsson är programledare för Vi i femman.
  • Koncentrerade miner: Isak och Charlotte funderar på svaret. Men när det gäller snabbfrågorna är Isaks taktik att trycka först och tänka sedan.
  • Albin Bladh och Julia Dahlberg var mycket duktiga, även om det inte räckte hela vägen den här gången.
  • På väg in i

Edsta eller Sandvalla, vilken skola skulle ta sig till länsfinal i Vi i femman? Det var den stora frågan inför tävlingens sista semifinal. Båda lagen var bra, men bara ett kunde vinna.

Annons

Vanligtvis spelas Vi i femman in i Gävle, men eftersom det var två skolor från Hudiksvalls kommun som tävlade mot varandra så flyttade SR sin studio till Forsa. I matsalen på Lunds skola, på neutral mark, möttes lagen.

Två och två sitter lagen vid var sitt bord, Sandvallas Charlotte Liw och Isak Frykman på ena sidan, Edstas Albin Bladh och Julia Dahlberg på den andra. I mitten sitter programledare Linnea Ericsson och bredvid henne står kommunens grundskolechef Elisabeth Bäckström och assisterar, hon visar med händerna när publiken ska applådera och när den ska vara tyst.

Lagen verkar ganska lugna och coola, trots att det är semifinal.

– Vad har ni för taktik för att ta hem det hela? undrar Linnea Ericsson.

– Jag har en taktik: att vinna, förklarar Isak Frykman.

Och den taktiken visar sig fungera alldeles utmärkt. Inför sista omgången, stegen, leder Sandvalla med 14-6. Edsta skola satsar allt, men det räcker inte hela vägen. Sandvalla vinner med 16-11. Hejarklacken jublar, klasskamraterna springer fram för att gratta och krama Isak och Charlotte.

– Jättekul, kommenterar en glad Isak, jag tyckte nästan att frågorna var enklare än i kvartsfinalen.

Självklart ska vinsten firas och sedan gäller det att hålla tummarna i länsfinalen som går av stapeln i Gävle på tisdag nästa vecka. Där väntar Östra skolan från Söderhamn.

Mer läsning

Annons