Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samverkan mot brott

/
  • Samverkansavtalet undertecknades av länspolismästare Christina Forsberg och kommunalrådet Sven-Åke Thoresen (S).

På fem definierade problemområden ska Hudiksvalls kommun och polisområde norra Gävleborg jobba tillsammans, under hela året.

Annons

Problemområdena är på intet sätt nya. Att formalisera samverkan med ett avtal är däremot nytt, liksom den gemensamma handlingsplan som ska arbetas fram. Det handlar om trygghet på allmän plats, krogrelaterat våld, skadegörelse och bråk, droger och alkohol, samt grov organiserad brottslighet.

Förberedelserna har pågått under det senaste året, på initiativ från länspolismästare Christina Forsberg, Gävle. Hon presenterade förslaget vid kommunstyrelsens sammanträde, på torsdagen.

– Det handlar om att åstadkomma en ökad upplevelse av trygghet, att minska brottsligheten, och att – när brott blir begångna – öka lagföringen. Vi ska också kunna följa upp arbetet, och se om det ger resultat, förklarade Christina Forsberg.

Under det kommande året ska arbetet koncentreras till de fem punkter som preciseras i avtalet. Efter utvärdering ska parterna ta ställning till eventuella förändringar, och därefter kan avtalet förnyas, om försöket faller väl ut.

Mer läsning

Annons