Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samvaron viktigast hos frivilliga

/

Det är den sociala verksamheten som är den viktigaste. Det visades tydligt när Dellenkretsen av Röda korset höll sin höstavslutning.

Annons

Det var på tisdagskvällen femtiotalet medlemmar samlades i Mariagården i Delsbo. Där spelade Klint-Olle Jonsson och Gunnar Eriksson wienermusik tillsammans medan gröt, tunnbröd, ost och skinka dukades fram till pausen.

Då kom skratten och samtalen fram och en och annan kram delades ut.

Eivor Frykman, som länge ansvarat för sygruppernas verksamhet, berättar att de ska flytta sygruppens träffar till handikappvänligare lokaler i centrum. Två grupper i åldrarna 65–93 år möts där.

– Jag skulle önska att vi kunde genomföra en resa, men det är så dyrt med buss. Jag tror att medlemmarna skulle värdesätta det, säger hon på frågan om vad hon skulle önska mest till föreningen.

Föreningen efterlyser fler medlemmar från Bjuråker och Norrboområdet. Harry Persson från Bjuråker säger att det finns många ensamma hemma i stugorna som skulle uppskatta besök.

– Jag skulle önska att fler ställer upp. Vi bor 6 000–7 000 personer i området och då är det här lite.

Ordförande Anna-Mi Öberg ser ingen begränsning i hur många medlemmar de kan ta in.

– Det finns hur mycket som helst att göra. Vi kan hitta på fler saker ju fler vi är.

Föreningen satsar på att få fler medlemmar och har även inlett ett samarbete med ungdomsgården, ett arbete som ännu är i sin linda.

Föreningen ordnar, trots behovet av fler medlemmar en rad aktiviteter: Varje vecka ordnas besöksverksamhet, promenad/samtalsgrupp, sygrupp, tisdagscafé och varannan vecka aktivitet på anhörigcenter.

Sekreterare Eva Henningsson säger att kärnan i verksamheten är det sociala arbetet.

– Man mår mycket bättre om man får hjälpa andra, konstaterar hon.

Mer läsning

Annons