Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så tycker partierna om skolan

/

Har du ännu inte bestämt dig för vilket parti som får din röst i söndagens val? Här får du en sammanställning på vad partierna i Hudiksvall tycker om skolan.

Annons

Norrländska samlingspartiet: Skolan måste få kosta och vara till för alla elevers bästa. Yrkesutbildning i hantverksyrke bör alla elever tillförsäkras som rättighet oavsett andra gymnasiala kriterier.

Centerpartiet: Skärpta kvalitetskrav så att alla ungdomar får lära sig läsa, skriva, räkna. (Bara 70% idag). Öppenhet för friskolor. Laga maten lokalt på varje skola

Sverigedemokraterna: Trygghet och ordning i skolan, utan mobbning och utanförskap. Inga huvudbonader, ytterkläder, telefoner, musikhörlurar i skolsalen.

Socialdemokraterna: Resurser ska fördelas efterbehov, inte efter antal elever. Kvaliteten i skolan ska öka för alla. Ökad samverkan med elever och föräldrar.

Vänsterpartiet: Vi vet att fler pedagoger och mindre grupper behövs i skola och förskola för att skapa arbetsro och trygghet.

Miljöpartiet: Vi är för friskolor och vill ge kommunala skolan samma frihet att forma inriktning utifrån given budget. Vi vill ha max 15 barn i förskolegrupperna.

Folkpartiet: Vi är för friskolor. det är kvaliteten, inte utföraren, som skall vara avgörande. Maten skall lagas lokalt på skolorna och elevvården skall stärkas.

Kristdemokraterna: Kommunen skall möte konkurrensen av friskolor med höjd kvalitet - inte genom att lägga hinder i vägen för friskolornas etablering.

Moderaterna: Fritt för alla elever att välja skola. Både kommunala och friskolor. Stärka rektorns befogenheter och stödja samarbetet mellan olika skolformer.

Mer läsning

Annons