Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska Hudiksvall locka E4-bilisterna i sommar

/
  • Nästan fyra år efter att nya E4-dragningen invigdes är första skylten uppe.

En av tre planerade digitala informationsskyltar är nu på plats vid E4 utanför Hudiksvall, och reklambudskap för kommunen började visas i helgen som gick.

Annons

– Äntligen är den på plats. Vi har också funderat på varför det tog så lång tid men det har med sådant som markupplåtelse och eldragning att göra, säger Mikael Löthstam (S), kommunalråd i Hudiksvalls kommun.

Skylten ser ut som en stor tv-skärm och sitter söder om infarten till Njutånger. Två andra ska placeras ut någon gång efter sommaren, i en kohage strax söder om centrala avfarten och vid riksväg 84, väster om Medskogsområdet.

Tidigare fanns vanliga analoga skyltar längs gamla E4, men sedan den nya vägsträckningen drogs har det inte funnits några välkomsttavlor från kommunen vid motorvägen. När de nu kommer upp har man valt att satsa på digitala skärmar. Enligt kommunikationschef Annacarin Andersson är det bland annat för att det på så sätt blir lättare att variera budskapen.

– Syftet är att välkomna folk helt enkelt. Fokus ligger väl inte på att man ska göra en U-sväng och köra in direkt, utan det är mer långsiktigt. Vi vill skicka med en positiv känsla av Hudik, så den dagen det till exempel dyker upp ett jobb här kanske man tänker: "Hudiksvall? Ja, dit kanske man ska flytta."

Skärmen kommer i sommar att visa bilder från spelmansstämmorna, Glada Hudik-teatern, Hälsingegårdarna och hav och sjöar.

Skyltfrågan har funnits med i tidigare budgetar men flyttats fram, och nu har det visat sig att kostnaden blir mindre än man räknat med. Kommunen hade räknat med att skyltar och installation skulle kosta 3 miljoner kronor, men den faktiska kostnaden blir runt 2 miljoner kronor.

Mer läsning

Annons