Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska fler få jobb

/

Dagpendling, nyetableringar eller småföretagare. Så här vill partierna att fler i Hudiksvall ska få arbete.

Annons

Norrländska samlingspartiet: Partiets entydiga åsikt är att statliga skattepengar måste återinvesteras i Norrlandslänen. Arbetssökande skall inte rekommenderas att flytta från Hudiksvall

Centerpartiet: Människor i arbete är grunden för välfärd och utveckling. Ett gynnsamt företagsklimat och livskraft i hela kommunen ger också jobb. Fler småföretag.

Sverigedemokraterna: Lärlings system införs i alla branscher. Starta sanering och bebyggelse i hamnområdet

Socialdemokraterna: Samverkan med arbetsförmedling och näringsliv. Matchning av arbetskraft mot efterfrågan genom utbildningsstöd. Stöd till sociala företag.

Vänsterpartiet: Vi kommer att fortsätta vårt arbete för att dämpa effekterna av arbetslöshet och satsningarna på nyföretagande.

Miljöpartiet: Nya arbetstillfällen finns i sektorerna biobränsle och vindkraft, järnväg, hållbart byggande, renoveringar och ökad lokal matproduktion.

Folkpartiet: Underlätta företagsetableringar. Fler lärlingsanställningar ger möjlighet till yrkesutbildningar och framtida jobb.

Kristdemokraterna: Ett förbättrat företagsklimat är en nyckelfaktor fler jobb. Erbjud lärlingsplatser till ungdomar för att de skall få in sin fot på arbetsmarknaden.

Moderaterna: Underlätta företagsetableringar enl. punkt 3. Medveten satsning på besöksnäringen vilket är en attraktiv arbetsplats för ungdomar.

Mer läsning

Annons