Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så kom då äntligen vintern

/

Hela hösten har vi väntat och som på beställning till lucia så kom vintern. Under måndagskvällen och hela tisdagen hann det komma ordentligt med snö som skickade ut både en och annan plogbil på vägarna.

Annons

– Det nog så det räcker. Det är andra gången jag skottar i dag, säger Ingemar Persson, som jobbar för Hudiksvalls bostäder.

Han har inget emot att vara ute och jobba, även om kylan biter i kinderna och snön yr.

Till alla barns stora lycka så går det äntligen att åka pulka och bygga snögrottor. Och det är inte eleverna på Håstaskolan sena med att upptäcka. Hela backen var full av påpälsade barn som förgyllde eftermiddagen med sina färgglada overaller och glada skratt.

– Det fortsätter vara huvudsakligen kallt med minusgrader i veckan, säger Sten Laurin, meteorolog på SMHI.

Det är kall luft som drar ner norrifrån som dragit ner ända över kontinenten och just nu ligger nästan hela landet täckt av snö.

– Det är god chans för snö i jul i hela landet, ända ner till Skåne. Det är ovanligt. Det kommer att handla om betydligt kallare temperaturer än vi haft. Vid kustområdet blir det dock inte lika kallt som några mil inåt i landet, det håller uppe temperaturen något och ökar risk för snöbyar, säger Sten Laurin.

Även solen kommer att titta fram och låta vintern visa sig från sin bästa sida. Både under dagen i dag och fredag finns goda solchanser mellan snöbyarna. Hur nyårsvädret blir är än så länge för tidigt att säga.

– Det blir gott om minusgrader ändra fram till jul, så det finns ingen risk att det töar bort än, säger Sten Laurin.

Mer läsning

Annons