Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så här tycker butikerna om nya ägaren till Fyren

Fastighets­ägaren Lars Eje Larsson har köpt gallerian Fyren i Hudiksvall, enligt uppgifter till Hudiksvalls Tidning.
– Jag tycker att det ­låter bra att det är en ­lokal person som tar över Fyren, säger Lars Edman, butikschef och tidigare ägare av Intersport.

Annons

Lars Eje Larsson är en stor fastighetsägare i Hudiksvall och äger bland annat fastigheter som Centrumhuset, Sundsvallsbanken, Dahlströms Center, Nordeahuset, Apotekshuset och Bryggeriet.

Läs mer: Lars Eje Larsson har köpt gallerian Fyren

Lars Edman, butikschef på Intersport som är hyresgäst i gallerian Fyren tycker inte det behövs några stora förändringar i gallerian.

– Jag tror inte att man ska göra så mycket, utan för­söka låta butikerna sköta sig själva. För det är ett väldigt bra gäng som jobbar tillsammans här, säger han.

Läs också: Samverkan ska lyfta handeln i Hudiksvall

Att den nya ägaren är ­lokal verkar tilltala hyresgästerna. Barbro Larsson har haft sin butik Babyproffsen, Leklust i Fyren under en lång tid.

– Vi har varit här i 16 år och haft diverse hyresvärdar och det har varit både bu och bä. Så det är jättebra med en lokal person som känner för bygden och som har en lokal anknytning, Barbro Larsson.

Det är olika förväntningar som finns på den nya fastighetsägaren, vissa önskar att det ska gå lättare att få hjälp med lokalerna och andra hoppas på en person med driv.

– Att han eller hon är ­intresserad av att driva försäljningen framåt för ­butikerna och inte bara förvaltar utan också utvecklar centrat, säger Isabelle Ahlqvist, butikschef på MQ.

Läs även: Handel på hemmaplan viktigt för en levande stad

Mer läsning