Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S tror på sin laguppställning

/
  • Socialdemokraterna Lena Lindberg, Göran Thapper, Gunnar Björn, Majvor Westberg Jönsson, Anna-Carin Keisu och Sven-Åke Thoresen är taggade och på gott humör inför valspurten.

Namnen på vilka som ska leda nämnder och kommunstyrelse kommer att presenteras i förväg. Genom att gå till val på sin laguppställning ska Socialdemokraterna få fler väljare på sin sida.

Annons

– Det är faktiskt en skillnad mot de andra, poängterar Majvor Westberg Jönsson och framhåller att oppositionen inte kan enas om något liknande.

De namn som presenteras är kända sedan tidigare och en av de centrala positionerna hålls av Anna-Carin Keisu, ordförande i lärande- och kulturnämnden. Hon vurmar om skolfrågorna, där friskolorna nu rycker elever från de kommunala skolorna.

– Det vi kan påverka är kvalitén och vi vill skapa en sådan hög kvalitet i skolan att eleverna i stället väljer den kommunala skolan, framhåller hon.

Sven-Åke Thoresen är kommunstyrelsens ordförande och fortsätter att kandidera till den posten. Han betonar vikten av samhällsbyggandet. Bland annat trycker han på för ett dubbelspår på Oskustbanan upp till Sundsvall och för en bra E 4 till Sundsvall, men byggandet gäller också bredband.

– Vi har satt av pengar så att landsbygden till hundra procent ska få tillgång till bredband så långt det är tekniskt möjligt, poängterar han.

Thoresen tar också upp landsbygdfrågan och säger att kommunen bör arbeta för att så långt som möjligt behålla servicen i glesbygden.

Likaså följer han noga de undersökningar som görs kring näringslivsklimatet i kommunen.

– Vi har påbörjat ett intensivt samarbete med näringslivet i en grupp med företags och kommunrepresentanter. Där tar vi upp frågor som rör företagens utbildningsbehov och matchningen mot arbetsmarknaden.

När det gäller miljön säger partiet nej till uranbrytning i Lingarö och Nianfors, men har fler idéer:

– Vi prioriterar utbyggnaden av gång- och cykelvägar i centrum. Vi har också en fiskeplan som vi jobbat mycket med som gäller restaureringen av kustmynnande vattendrag och den kommer vi fortsätta att jobba med. Vi har även ett projekt med att restaurera våtmarker i Kalvhaga och Änga, Enånger, för att minska kväveläckaget till naturen. Dagvattenprojektet som vi arbetar med spänner över flera förvaltningar och kommer att pågå under många år framöver, summerar Majvor Westberg Jönsson.

Göran Thapper är ordförande i omsorgsnämnden. Han berättar om planerna på ett nytt äldreboende med 40 platser i Hudiksvall.

– Det behövs också ett nytt demensboende i Delsbo under mandatperioden och vi tittar på det, säger Göran Thapper som vill fortsätta höja kvalitén inom omsorgen.

Sven-Åke Thoresen framhåller också behovet av fritidsaktiviteter för ungdomar i kommunen och vikten av samarbete med föreningarna.

Mer läsning

Annons