Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"S har en längre väg att gå"

Inviterna om samarbeten med såväl blått som rött kom redan på måndagsmorgonen.

Båda blocken har två veckor på sig att charma Miljöpartiet.

- Men det råder ingen tvekan om att Socialdemokraterna har en längre väg att gå, säger gruppledaren Göte Bohman.

Annons

Sakfrågorna står i centrum när Miljöpartiet i Hudiksvall ska förhandla med både Alliansblocket och det röda blocket.

Inviter om samarbeten kom från båda hållen redan på måndagsmorgonen, men gruppledaren Göte Bohman konstaterar att det är partiets medlemmar som tillsammans ska besluta om framtiden.

- Det var årsmötet i februari som bestämde att vi skulle gå till val fria från andra. Motsvarande gruppering måste nu bestämma hur vi ska gå vidare.

En förhandlingsgrupp ska utses på ett styrelsemöte under tisdagen.

Kort därefter kommer partiets medlemmar att kallas till ett stormöte. Kallelsen ska gå ut 14 dagar i förväg, vilket ger förhandlingsgruppen två veckor att undersöka samarbetsviljan närmare hos de båda blocken.

- Vi ska förhandla med alla. Men det råder ingen tvekan om att Socialdemokraterna har en längre väg att gå, säger Göte Bohman.

Som exempel på frågor där Miljöpartiets och Socialdemokraternas ståndpunkter skiljer sig åt, nämner Göte Bohman badhuset och kajområdet, inställningen till vindkraftsutbyggnad, synen på friskolor och lagen om valfrihetssystem inom vården.

- Det är ganska många frågor som vi tycker olika om. Men det är upp till dem att bedöma vad som är viktigt att stå kvar vid och vad de kan diskutera med oss.

Mer läsning

Annons