Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rörig trafiksituation vid Medskog är snart ombyggd

Snart är vägarbetena i Medskog klara.

Annons

I ungefär tre veckor har vägarbetena pågått i Medskog. Genomfartstrafiken på riksväg 84 har fått stå ut med olika trafiklösningar under tiden. Tidigare i veckan var det stoppljus som ledde till långa köer.

Läs mer: Trafikverket: Genomfart på 84:an är prioriterat

Roph Invest har till årsskiftet på sig att lösa trafiksituationen vid Medskog. Max lockar mycket trafik och nästa år väntas Biltema öppna. Det är Roph Invest som är ansvarig för att det ska bli trafiksäkra lösningar vid handelsområdet i Medskog. Enligt företaget ska vägarbetena bli klara denna vecka.

Läs mer: Insändare: Kaos i trafiken vid Medskog

Sedan 2012 finns det en överenskommelse om hur trafiklösningen ska bli i Medskog. Lösningen som nu byggs innebär skilda in- och utfarter med 120 meters avstånd genom så kallade förskjutna trevägskorsningar och särskilda påfartsfiler. Det gäller norra sidan, handelsområdet. Till södra sidan blir det en in- och utfart.

Trafikverket var i våras självkritisk mot att verket inte sett till så att trafiklösningarna fanns på plats när handelsområdet öppnades. Trafikverket fortsätter säga nej till rondeller på 84:an för att inte hindra genomfartstrafiken.

Läs mer: Refuger ska byggas på riksväg 84

Mer läsning