Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ronja sätts inte upp i år

/
  • Gerd Engberg och bedrövad över att Ronja rövardotter inte kommer att återuppföras i år.

Föreställningen Ronja Rövardotter kommer inte att återuppsättas i år. Kultur.jernverket får inte de bidrag de har ansökt om.

Annons

När kommunstyrelsen i torsdags beslutade att avslå föreningen Kultur.jernverkets ansökan om ett bidrag för att återigen sätta upp föreställningen Ronja Rövardotter, innebar det i praktiken dödsstöten för föreställningen.

I och med att kommunen har sagt nej, blir det heller inga pengar från de andra medfinansiärerna. Föreställningen kommer därför inte att återuppföras i sommar.

- Naturligtvis är jag jätteledsen och besviken. Det har varit svårt att hålla tårarna borta, säger Gerd Engberg, kulturentreprenör och eldsjäl bakom Ronja Rövardotter.

Beslutet i kommunstyrelsen var inte enigt. Mikael Löthstam (S) ville att föreningen skulle få en förlustgaranti om 200 000 kronor. Jonas Holm (M) föreslog att föreningens ansökan skulle avslås helt och hållet. Kommunstyrelsen valde att avslå ansökan med rösterna åtta-sju.

Vad händer nu?

- Uppriktigt sagt så vet jag inte, vi håller på och funderar och grunnar. Vi har sagt timeout, men vi har inte slängt in handduken. I år blir det inget. Kanske inte nästa år heller. Men Ronja är en stark tjej, henne sätter man sig inte på så lätt, säger Gerd Engberg.

Mer läsning

Annons