Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rondell skapar oro hos cyklister

/
  • Den nyanlagda rondellen på riksväg 84 utanför Hudiksvall, vid bron som går över den nya E 4-motorvägen, skapar oro hos cyklister.

Den nya rondellen vid Riksväg 84 är felbyggd och livsfarlig för cyklister. Det anser Sven Bergström (C), som får medhåll av andra cyklister.
– Jag är väldigt orolig att den första dödsolyckan inte är långt borta, säger Bergström.

Annons

Sven Bergström hade tagit initiativ till ett möte med representanter för Vägverket, NCC, kommunen, yrkeschaufförer och cyklister. Direkt på plats frågade han de ansvariga om det var klokt att bygga så trångt.

– När man investerar så mycket pengar tycker jag att man borde bygga rätt från början. Är det rimligt att cyklister ska köra ut i gruset för att överleva?

Håkan Åberg, projektledare vid Vägverket, svarade att trafikplatsen planerades för fem, sex år sedan och att det då inte fanns någon omfattande cykeltrafik att ta hänsyn till. Den ska vara trång för att få ner hastigheten och att ändra på sträckningen nu skulle kosta mycket pengar.

Närvarande cyklister föreslog att bygga en bro eller bredda vägen, medan Håkan Åberg ansåg att det vore bäst om cyklister använde sig av Dellenbanan i stället.

Problemet diskuterades en stund innan man enades om att Vägverket ska initiera en utredning och skaffa fram ett bättre underlag. Sedan ska man framåt våren hålla ytterligare ett gemensamt möte för att se om man kan hitta en lösning som alla är nöjda med.

Mer läsning

Annons