Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rom nästa för Anders Malms målningar

/

Efter New York, Köpenhamn och Paris väntar nu ett galleri i centrala Rom på att visa Hudiksvallskonstnären Anders Malms stora färgstarka målningar.

Annons

Anders Malm, Fiskeby, har det senaste året etablerat sig allt mer på gallerier utomlands. Förra sommaren ställde han ut sina målningar på två olika gallerier i New York och tidigare i våras var det en stor konstmässa i Köpenhamn som uppmärksammade hans konst, Art Nordic.

– Det var en jättestor konstmässa med 176 konstnärer som drog över 10000 besökare. Där fick jag många nya kontakter, berättar Anders Malm.

I juni deltog han i en utställning i Paris, tack vare att han blivit invald i en konstsammanslutning, Salons Libres, som anordnar egna utställningar på gallerier runt om i Europa. Bland annat i Berlin längre fram.

Nu skickas några av Anders Malms målningar till Galleri Il Collezionista på Piazza del Popolo i centrala Rom där en stor samlingsutställning öppnar på tisdag 25 augusti. Den pågår till den 4 september.

– Det är fantastiskt, det känns att jag gått upp något snäpp och en annan arena. Tidigare sålde jag mest målningar till bekanta, säger Anders Malm, som nu drar ner på undervisningstimmarna på Bromangymnasiet där han varit lärare, för att ägna sig mer åt måleriet.

Mer läsning

Annons