Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Röjt för ökad trygghet

/
  • Efter den 20 augusti, då våldtäktsöverfallet vid scoutstugan i Hudiksvall anmäldes, har invånare upprörts över hur många mörka, igenvuxna, och därmed också otrygga, platser det finns i staden.

Ett öppnare, och därmed tryggare, Hudiksvall. Det kan Hudikborna nu hoppas på med hjälp av ett nytt team som ska röja skumma och igenvuxna allmänna platser från sly.

Annons

Efter den anmälda överfallsvåldtäkten vid scoutstugan den 20 augusti har upprörda ortsbor hört av sig till både polis och kommun för att ifrågasätta hur det kan finnas så många mörka och otrygga allmänna platser i Hudiksvall.

"Hur många kvinnor ska få sina liv förstörda innan den fula scoutstugan, buskar, sly och skog vid denna gångväg tas ner?!", skrev bland annat en insändare i HT den 28 augusti.

- Därför tycker jag att det är roligt att kunna berätta att Skogsstyrelsen nu startar ett projekt där ett röjningsteam ska rensa upp många av de här igenvuxna ställena, säger Nils Frank, skogskonsulent på Skogsstyrelsen i Hudiksvall.

Projektets syfte i stort är bland annat att säkerställa kompetensen och kunskapen om skogen och man vänder sig till långtidsarbetslösa i hela länet. En del i projektet är röjningsgruppen på åtta man som startar röjsågarna den 13 september.

- För dem pågår projektet på heltid under två år, så det kommer definitivt att märkas en skillnad på hur det ser ut i staden, lovar Nils Frank.

Ställen man koncentrerar sig på är tunnlar, viadukter och gångvägar som upplevs som skumma och skrämmande att gå i och på.

Mer läsning

Annons