Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Röjd stöttas i Svågadalen

Hudiksvalls kommun utreder fortfarande om rektorn Fredrik Röjds Facebook-inlägg kan få arbetsrättsliga konsekvenser. Nu vädjar Svågadalsförvaltningen till kommunen om att han ska få behålla sin anställning.

Annons

"Örfilar är bästa pedagogiken" skrev Fredrik Röjd, rektor på Svågadalens skola och platschef i Svågadalen, i en diskussion på nätet. Han jämförde också socialdemokraternas partiledare med massmördaren Breivik.

Nu har både Svågadalens intresseförening och personalen vid Svågadalsförvaltningen vänt sig till kommunchef Bengt Friberg, för att uttrycka stöd och förtroende för Fredrik Röjd.

Men båda parter tar kraftigt avstånd från hans kommentarer på Facebook.

"Vi tycker att dessa uttalanden var olämpliga och borde aldrig ha skrivits", meddelar personalen vid Svågadalsförvaltningen i en skrivelse till Hudiksvalls kommun.

Vidare påpekar de att han ärligt har bett om ursäkt, som de har godtagit.

"Människor måste få en andra chans, det försöker vi på förskolan och skolan att lära våra barn och det borde gälla även oss vuxna", skriver de.

Ordföranden i Svågadalens intresseförening uppger också att han anser att alla Fredrik Röjds positiva sidor bör väga tungt i kommunens bedömning av hans vidare anställning som platschef i Svågadalen.

Mer läsning

Annons